2 מנות
מצרכים:
- 2 בצלים גדולים (500 גרם) חתוכים לרצועות
- 1 ראש שום עם החלק העליון חתוך
- 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית פטרוזיליה יבשה
1 כף שמן זית
- 1/3 כוס (80 מל) שמנת לבישול 9% / חלב קוקוס לגרסא טבעונית
2 חבילות סקיני פטוציני שיבולת שועל
- 1 קומץ פטרוזיליה טריה קצוצה
- 1 קומץ בזיליקום טרי קצוץ
- 1 לימון (מיץ)
הוראות הכנה:
שלב 1: מחממים תנור מראש ל-200°C
שלב 2:
לתבנית קסרול מוסיפים את הבצלים, העגבניות המיובשות, הפפריקה, המלח, השמן זית, הפלפל השחור והפטרוזיליה היבשה
- מערבבים היטב
- מניחים את ראש השום השלם במרכז התבנית
- מכסים בנייר כסף
שלב 3:
- מכניסים לתנור למשך שעה (60 דקות)
- מערבבים באמצע הזמן
- הבצלים צריכים להיות מקורמלים כשמוציאים מהתנור
שלב 4: הרכבת המנה
-מסננים את הסקיני פטוציני.
- מוציאים את ראש השום מהתבנית - הוא רותח אז זהירות! לוחצים החוצה את שיני השום
- מוסיפים לתבנית את הפטרוזיליה הטריה, הבזיליקום, מיץ הלימון והשמנת / חלב קוקוס
- מערבבים ונהנים!
ערכים למנה (כולל הירקות)
275 קלוריות
8.4 גרם שומן
48 גרם פחמימות
13 גרם סיבים תזונתיים
5.3 גרם חלבון