מצרכים:
● 2 חבילת סקיני פסטה בצורת נודלס שיבולת שועל (400 גרם) - לסנן
● 1 סלסלת (300 גרם) פטריות שמפניון פרוסות
● 1 ראש ברוקולי (250 גרם) בינוני חתוך לפרחים
● 2 שיני שום קצוצות
● כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
● 2 בצל ירוק קצוץ
● 1 כפית שומשום
● 300 גרם רצועות סינטה
● 1 כף שמן נייטרלי (לא זית ולא שומשום) לטיגון הבשר
למרינדת הבשר ולרוטב
4 כפות רוטב טריאקי ללא תוספת סוכר וללא גלוטן של סקיני פסטה ( 2 כפות לשמור להקפצה הסופית)
2 כפות סויה ללא תוספת סוכר וללא גלוטן של סקיני פסטה
½ כפית קורנפלור
1 כפית שמן שומשום
½ כפית פלפל שחור
איך מכינים ?
1. שוטפים היטב את הסקיני פסטה בצורת נודלס. ומסננים. שומרים בצד
2. הכנת הבשר:
○ נכניס את הבשר למרינדה לכ30 דקות.
○ נחמם את הווק לטמפרטורה גבוהה מאוד (חשוב!) ונוסיף כף שמן עם נקודת עשן גבוהה (שמן אבוקדו/קנולה)
○ טיגון הבשר - חשוב לא לשפוך את הרוטב והנוזלים של המרינדה ולטגן את הבשר ללא הנוזלים (נוסיף אותם בהמשך)
○ בעזרת מלקחיים נוציא את רצועות הסינטה מהמרינדה ונטגן את רצועות הסינטה 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה ונשמור בצד
3. באותו הווק:
● מטגנים שום וג'ינג'ר כדקה.
● מוסיפים פטריות וברוקולי ומטגנים 3-4 דקות.
● מוסיפים את הסקיני פסטה נודלס והרוטב + 2 כפות טריאקי הנותרות
● מערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 דקות.
● בסוף הבישול:
○ נחזיר את הסינטה למחבת ונערבב כדקה להתאחדות הטעמים.
מקשטים עם בצל ירוק ושומשום קלוי
טיפים חשובים:
● הווק חייב להיות חם מאוד לפני הכנסת הבשר
● לא לערבב את הבשר רק להפוך - הבשר צריך להיצרב
● אם המחבת לא גדולה מספיק, חלקו את הבשר ל2 - בשר צפוף מדי יגרום לאידוי במקום צריבה
● הבשר צריך להיות בטמפרטורת החדר לפני הטיגון
ערכים תזונתיים מעודכנים למנה
● קלוריות: 619
● חלבון: 43 גרם
● פחמימות: 25 גרם
● שומן: 29 גרם