שבלולי תפוחים ללא גלוטן מדפי אורז
מה צריך?
2 תפוחים גדולים (400 גרם)
3-4 כפות סקיני סוכר של סקיני פסטה
6 דפי אורז לבן עגולים של סקיני פסטה
1 כפית (10 גרם) חמאה או שמן קוקוס לגרסה פרווה
1/2 כפית קינמון
2 ביצים
איך מכינים?
חותכים תפוחים לקוביות 1x1 ס״מ
מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את התפוחים, הקינמון והממתיק
על אש נמוכה מבשלים את התפוחים עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צורתם, תוך ערבוב כל כמה דקות (5 דקות בערך) . מצננים לגמרי.
טורפים את הביצים בקערה וטובלים בהן דף אורז אחד כמה שניות מכל צד.
מניחים על משטח עבודה נקי.
חוזרים על הפעולה עם הדף השני ומניחים ב3/4 התחתון של הדף הראשון.
חוזרים על הפעולה עם 2 הדפים הנוספים.
מניחים את התפוחים לאורך באמצע הדפים עם 3 סנטימטר רווח בקצוות (ראו סרטון)
מקפלים מלמעלה ומהדקים, מקפלים מלמטה ומהדקים, צד ימין פנימה ומהדקים וסוגרים עם צד שמאל ומהדקים.
מתחילים לגלגל לצורה של ורד.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו או לair fryer על 200 מעלות תוכנית air fry ל8-12 דקות ( יכול להיות גם יותר).
כשהשבלולים פריכים ושחומים מפזרים אבקת סוכר סקיני (טחונים במטחנת תבלינים) ומזלפים מעט דבש ואגוזי מלך קצוצים.
מומלץ להגיש עם גלידה או קרם, שמנת מתוקה או קרם פרש!
ערכים לשבלול (ללא דבש/ אגוזי מלך)
328 קלוריות
45 גרם פחמימה
6.5 גרם סיבים תזונתיים
10 גרם שומן
10 גרם חלבון