מה צריך?
5 דפי אורז
1 חבילה סקיני פטוצ׳יני
1/3 כוס (80 מ״ל) שמנת לבישול 10%
מלח, פלפל שחור לפי טעם ( אפשר להוסיף אבקת שום או שום טרי כתוש)
100 גרם מיקס גבינות מגורדות : צהובה 9%/ מוצרלה/ פרמזן
לבלילת דפי האורז: ביצה, מים וכפית סילאן
איך מכינים?
מסננים את הסקיני פטוצ׳יני ושמים במחבת, מבשלים עם שמנת לבישול, מלח ופלפל עד לצמצום הנוזלים.
בקערה שטוחה שוברים ביצה עם מים וסילאן וטובלים כל דף אורז כמה שניות
מניחים על משטח נקי ושמים כ1/5 מכמות הפטוציני, מעל מפזרים קצת גבינות ומגלגלים לשבלול (ראו סרטון)
חזרו על הפעולה עד שנגמרים חומרי הגלם, חוץ מהגבינות שאנחנו נצטרך עוד כפית בערך לכל שבלול.
מחממים מחבת ומתיזים תרסיס שמן
מניחים גבעה קטנה של גבינה ועליה שבלול ומעליו עוד מעט גבינה ומבשלים עד שהתד התחתון קריספי, הופכים לצריבה לצד השני ולאחר מכן מגלגלים את הדפנות כל שכל השבלול יקבל צריבה יפה!
מגישים עם רוטב עגבניות סקיני מתובל בכפית שמן ובצל ירוק או אורגנו או מה שבא לכם!
ערכים לשבלול מתוך 5 ( לפי 50 גרם גבינה צהובה 9% ו50 גרם מוצרלה מגורדת)
125 קלוריות
6 גרם שומן
8 גרם פחמימה
9 גרם חלבון