מה צריך? 3 מנות
מצרכים:
● 6 דפי אורז עגולים סקיני פסטה
● 1/4 חבילה (50 גרם ) גבינה בולגרית 5% מפוררת (אתם יכולים להוסיף עוד )
● 2 כפות (20 גרם) מוצרלה מגוררת
● 1 בצל (200 גרם) פרוס לפרוסות דקות
● 3 שיני שום קצוצות
● מלח פלפל
● 1 חבילה (250-300 גרם) עלי מנגולד (נשתמש רק בעלים ואפשר תרד במקום)
● 1 כף (10 מל) שמן זית
● 1 כפית (5 גרם) דבש / סילאן
● 2 ביצים
● 1/8 כוס בערך מים (30 מל)
איך מכינים :
1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל מעט להשחים. מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ומטגנים עוד דקה .
2.מוסיפים מים וממשיכים לטגן עד שהבצל מתקרמל (לא נשרף!)
3. מוסיפים את עלי הסלק/מנגולד הקצוצים וממשיכים לבשל עד לריכוך . מצננים לגמרי.
4.כשהתערובת מצוננת מוסיפים את הגבינות , המלח (תטעמו אם צריך) ופלפל ומערבבים. מניחים בצד
5.מחממים מחבת ומכינים את המלאווח ציק צק :
6. בקערה/ תבנית עמוקה ורחבה טורפים את הביצים עם הדבש והמים .
7. לוקחים דף אורז וטובלים משני הצדדים - מניחים על משטח פלסטיק או משומן (צריך לעבוד מהר ) .
8. מניחים 2-3 כפות מלית ומכסים בעוד דף אורז טבול בביצה. מהדקים היטב ומניחים על המחבת - כ2-3 דקות כל צד על אש גבוהה - צריך להיות פריך פריך!
9. חוזרים על השלבים לעוד 2 מאלווחים.
10. מגישים עם סלט ואולי איזה טחינה או ציזיקי טוב
*** אפשר גם להקפיא ולחמם על מחבת או באייר פרייאר !
ערכים ממוצעים למאלווח (מתוך 3):
220 קלוריות
8 גרם שומן
23 גרם פחמימה
3 גרם סיבים תזונתיים
10 גרם חלבון
בתאבון!