סלט סובה עם סקיני פסטה שיבולת שועל, כרובית צלויה ברוטב טחינה אסייאתי
2-3 מנות
מה צריך?
1 חבילת סקיני שיבולת שועל נודלס
1 כפית שמן שומשום לטיגון
פרחי ראש כרובית קטן (300 גרם)
½ כוס (50 גרם) גזר מגורר
½ כוס (50 גרם) כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
4-5 בייבי מלפפונים / 1 מלפפון גדול פרוסים לעיגולים (FREE STYLE)
חופן (30 גרם ) עלי רוקט
חופן בצל ירוק קצוץ
עלי כוסברה לקישוט
כף שומשום קלוי לקישוט (אופציונלי)
לרוטב
¼ כוס (50 מ"ל) טחינה גולמית
⅛ כוס (25 מ"ל) רוטב סויה סקיני פסטה
⅛ כוס (25 מ"ל) רוטב טריאקי סקיני פסטה
1 כפית (5 גרם) סקיני סוכר סקיני פסטה
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
3 שיני שום קצוצות
1 כפיל מייפל / דבש / סילאן
1 כף מיץ לימון
איך מכינים?
מחממים תנור ל180 מעלות
מרתיחים מים ומאדים את פרחי הכרובית 5-10 דקות עד שרכים (שימו לב שלא רכים מידי) . מעבירים למסננת.
מניחים על תבנית תנור שחומם מראש ומרססים עם ספריי שמן . אופים עד ששזופה. מצננים
מסננים את הסקיני שיבולת שועל. מחממים כפית שמן שומשום על מחבת ומטגנים את הסקיני פסטה עד לאידוי מוחלט של הנוזלים. מצננים
בצנצנת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב - בודקים תיבול .
הרכבת המנה
בקערת סלט עמוקה מניחים את הירקות . עליהם את הסקיני פסטה נודלס . שופכים את הרוטב.
מפזרים שומשום , בצל ירוק ועלי כוסברה. מערבבים ומגישים
ערכים לסלט:
671 קלוריות
80 גרם פחמימה
17 גרם סיבים
36 גרם שומן
25 גרם חלבון
ערכים למנה מתוך 3
221 קלוריות
26 גרם פחמימה
6 גרם סיבים
12 גרם שומן
8 גרם חלבון