מרכיבים:
2 קישואים בינוניים (450 גרם ) חתוכים לקוביות
1 כפית שמן זית
קורט מלח גס
חופן (30 גרם) חצאי אגוזי מלך
1 חבילת עלי בזיליקום ( ללא הגבעול)
2 שיני שום
1 כפית מלח
2 (30 מ״ל) כפות שמן זית
3 חבילות סקיני פסטה בצורת פטוצ׳יני
1/4 כוס (60 מל) שמנת לבישול 10%
להגשה: 125 גרם (כדור) גבינת בוראטה
אופן ההכנה:
שוטפים את הקישואים עם הקליפה. חותכים לקוביות קטנות.
מחממים מחבת עם כפית שמן זית . מוסיפים את הקישואים וקורט מלח גס.
מטגנים כ-10 דקות בערך עד שהקישואים צרובים יפה. אל תשטפו את המחבת!
לפסטו:
במעבד מזון טוחנים בזיליקום, מלח, שום, שמן זית, אגוזי מלך ואת הקישואים עד למרקם של ממרח גס. מתקנים תיבול (מלח/ שום מה שטעים לכם)
מסננים את הסקיני פטוצ׳יני ומעבירים למחבת בה הקפצנו את הקישואים.
מוסיפים את הפסטו ( אתם יכולים גם לשמור חלק מהרוטב)
מוסיפים 1/4 כוס שמנת לבישול ומבשלים עוד כ3-4 דקות או עד להקרמה.
מעבירים את הפסטה המוכנה לצלחת ומניחים כדור בוראטה.
פותחים אותו ומערבבים את כל הגבינה עם הפסטה וזה אלוהי!
ערכים למנה מתוך 3:
306 קלוריות
27 גרם שומן
8 גרם פחמימה שמתוכן 2.2 גרם סיבים)
9 גרם חלבון