מרכיבים:
4 ביצים מופרדות
20 גרם ( 2 כפות) קורנפלור
80 גרם (½ כוס) סקיני סוכר
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי 16%
500 גרם גבינה לבנה 3%
1 כפית תמצית וניל/ מחית וניל
** לסנן את כל הנוזלים מהגבינות !
איך מכינים?
מחממים תנור ל200 מעלות.
טורפים את החלמונים עם הקורנפלור והסקיני סוכר עד להטמעתם.
מוסיפים את הגבינות ואת תמצית / מחית הוניל. טורפים שוב עד לבלילה חלקה.
בקערה נפרדת נקיה לחלוטין מקציפים 4 חלבונים עד לקצף כמה שיותר יציב ומבריק.
מקפלים בהדרגה אל תוך בלילת הגבינות.
אופציונלי: להוסיף גרידת לימון .
מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית קפיצית קוטר 22 .
את דפנות התבנית נשמן היטב ונפזר סקיני סוכר על מנת לעזור לעוגה להתרומם (ראו סרטון)
שופכים את התערובת לתבנית ודופקים פעם פעמיים על השיש כדי ליישר ולהוציא בועות אוויר.
מכניסים לתנור חם שחומם מראש על 200 מעלות כ-10 דקות - מבלי לפתוח את התנור , מורידים את המעלות ל160 ואופים כ40 דקות .
עלול להשתנות בין תנור לתנור .
מכבים את התנור ופותחים פתח קטן. משאירים את העוגה כשעה בתנור כבוי .
מומלץ מאוד להכין את העוגה יום לפני האכילה כי הרי הן משתבחות ככל שהימים עוברים!
ערכים בחלוקה ל10
140 קלוריות
12.7 גרם פחמימה
8 גרם שומן
13 גרם חלבון