- סלט עוף ומלפפונים ברוטב חמאת בוטנים עם סקיני נודלס
מרכיבים:
-300 גרם חזה עוף
- 2-3 מלפפונים, פרוסים דק או פרוסים
-1 חבילת סקיני נודלס
- 2 כפות רוטב סויה סקיני
-3 כפות טריאקי ללא תוספת סוכר סקיני
- 1 כף חומץ אורז
- 3 כף חמאת בוטנים טבעית
- 1 כפית שמן שומשום
- 1-2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף תחליף סוכר סקיני פסטה
- 1 כף בוטנים גרוסים
- 1 כפית שומשום קלוי
- 1-2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
- עלי כוסברה או נענע טריים (לא חובה)
- פתיתי צ'ילי או צ'ילי טרי, פרוס (לא חובה לתבלינים)
איך מכינים ?
- הכינו את הנודלס - מסננים היטב ושוטפים במים, משאירים במסננת. (אפשר גם לבשל במיקרו 3 דקות ולצנן לחלוטין)
- מכינים את המלפפונים - בעזרת מנדולינה או קולפן עם שיניים יוצרים ג׳וליאנים (רצועות דקיקות) של המלפפונים ומניחים אותם בקערה גדולה.
- מרתיחים מים בסיר עם קורט מלח גס , מנמיכים לאש נמוכה - בינונית וחולטים את העוף כעשר דקות בממוצע . מצננים לחלוטין. כשמצונן, בעזרת מזלג או עם הידיים קןרעים את העוף לרצועות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות)
- הכנת הרוטב - בקערה קטנה, טורפים יחד רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום, חמאת בוטנים, שום טחון ותחליף הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה (מומלץ לטעום ולתקן תיבול - אפשר להוסיף ממתיק / סויה / שמן שומשום לחיזוק)
הרכבת המנה :
- מוסיפים למלפפונים את הסקיני נודלס וחזה העוף.
- יוצקים את הרוטב על האטריות והמלפפונים, מערבבים הכל יחד עד לציפוי טוב.
קישוט:
- מפזרים שומשום, בוטנים גרוסים , בצל ירוק, ולחלופין, כוסברה טרייה או נענע. מוסיפים פתיתי צ'ילי ( אופציונלי )
להגיש בסמוך להכנה
(המלפפונים מגירים נוזלים )
ערכים לכל הסלט:
904 קלוריות
86 חלבון
86 פחמימה
13 גרם סיבים תזונתיים
35 גרם שומן
ערכים למנה מתוך 2 :
452 קלוריות
43 חלבון
43 פחמימה
7.5 גרם סיבים תזונתיים
18 גרם שומן