סקיני שיבולת שועל ברוטב פסטו ברוקולי
מרכיבים (4 מנות):
4 חבילות סקיני פסטה שיבולת שועל בצורת פטוצ'יני – לסנן
340 גרם פרחי ברוקולי קפואים
2 שיני שום
כוס עלי בזיליקום טריים
3 כפות שמן זית
1 כף גרידת לימון
מלח גס
אופן הכנה:
מערבבים בקערה עמידה למיקרוגל את פרחי הברוקולי, השום ו-1/2 כוס מים. מכסים את הקערה ומחממים במיקרוגל על חום גבוה במשך 5-6 דקות, ועוצרים כל 40-50 שניות לערבוב, עד שהברוקולי רכים.
מעבירים את תכולת הקערה למעבד מזון, מוסיפים את עלי הבזיליקום, השמן, גרידת הלימון ו-3/4 כפית מלח גס. טוחנים היטב למחית חלקה.
מקפיצים במחבת את הסקיני פסטה ל2 דקות ויוצקים עליה את הפסטו ו 1/2 כוס מים חמים. מערבבים יחד ומבשלים עוד 5 דקות יחדיו.
מגישים חם עם פרוסות שקדים קלויים מעל ופרמזן מגוררת.