טבעוני, פרווה, דל פחמימה, ללא גלוטן וללא לקטוז
קבלו את הגרסה המשודרגת למנה הקלאסית "פסטה ברוטב שמנת פטריות". התבשיל הזה מורכב מסקיני פסטה (אטריות קונג'אק) והוא מתאים לטבעונים, לנמנעים מלקטוז ומגלוטן, לדוגלים בתפריט דל פחמימה, ובנוסף, הוא גם פרווה ויכול להשתלב בארוחה בשרית כשרה. טעים ברמות כבר אמרנו?
מתכון סקיני פסטה "שמנת" פטריות
דורג 3.0 ב כוכבים ע"י 1 גולשים
קטגוריה
פסטה
מנות
2
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
10 דקות
קלוריות
365
היופי של המנה הזו, מעבר לטעם הנפלא, הוא היכולת שלה להתאים למגוון העדפות תזונתיות והיא אפילו קלה להכנה.
רכיבים
-
200 גרם אטריות קונג'אק סקיני פסטה בצורת פטוצ'יני
- 200 גרם פטריות שמפיניון
- 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס קרם קוקוס / 250 מל' שמנת צמחית / חלב סויה
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מוסיפים את קוביות הבצל והשום ההכתוש ומאדים מספר דקות עד שהבצל מקבל גוון שקוף.
מוסיפים את הפטריות הפרוסות למחבת ומקפיצים 5-7 דקות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות קלות.
יוצקים את תחליף השמנת למחבת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את אטריות הסקיני פסטה למחבת ומקפיצים אותן עם רוטב הפטריות עד שהכול מתאחד היטב.
מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהאטריות מתחממות.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים חם ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.
הערות למתכון
המנה הזו נהדרת בפני עצמה או מוגשת לצד ירקות צלויים או סלט ירקות מעורב.
מתכון זה מכיל 2 מנות, כאשר כל מנה הוא כ-200 גרם.
*חושב לפי קרם קוקוס.
**הערכים בטבלה הינם חישוב של נתונים מתוויות היצרן ושקלול הנתונים בשילוב עם ערכים
ממחשבון הערכים באתר FOOD DICTIONARY.
מרכיבים חלופיים
כאמור ניתן להחליט בין שימוש בקרם קוקוס, שמנת צמחית לבישול או תחליף חלב ושמנת על בסיס סויה.
כדי להוסיף עוד חלבון למנה, הוסיפו לרוטב הפטריות מעט קוביות טופו על בסיס סויה (ניתן להקפיץ אותן בנפרד במעט שמן זית).
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
- ערכים תזונתיים של מנה
- מנת הגשה כ- 200 גרם
- פר מנה
- קלוריות
- 365
- שומן
- 36 גרמים
- שומן רווי
- 24 גרמים
- כולסטרול
- 0 מיליגרמים
- פחמימות
- 14 גרמים
- סיבים תזונתיים
- 7 גרמים
- סוכר
- 6 גרמים
- חלבון
- 6 גרמים