ספגטי פוטנסקה הוא מאכל איטלקי קלאסי הידוע ברוטב הנועז והטעים שלו על בסיס עגבניות. מנה זו, שמקורה מאזור החוף של נאפולי, היא ייצוג מושלם של המטבח האזורי.
סקיני פסטה קונג'אק בסגנון ספגטי בסגנון פוטנסקה
דורג 5.0 ב כוכבים ע"י 1 גולשים
קטגוריה
פסטות
מנות
4
קלוריות
160
המנה הזו היא שילוב נהדר של טעמים חריפים ומלוחים, עם איזון טוב של שמן זית, צלפים, אנשובי, שום ופתיתי פלפל אדום. מרכיבים אלה מתאחדים ליצירת רוטב טעים ומלוח המשלים בצורה מושלמת את פסטת הספגטי.
רכיבים
-
חבילת סקיני פסטה קונג’אק בצורת ספגטי (500 גרם)
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (400 גרם)
- 2 כפות צלפים
- 4 פילה אנשובי (לא חובה)
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 2 כפיות פתיתי פלפל אדום
- מלח
- עלי פטרוזיליה טריים קצוצים (לא חובה)
הוראות הכנה
מבשלים ספגטי לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום קצוץ ומבשלים עד שהוא מפיץ ריח, כדקה.
- מוסיפים את קוביות העגבניות, הצלפים, פילה האנשובי, האורגנו ופתיתי הפלפל האדום. מערבבים לאיחוד.
- נותנים לרוטב להתבשל כ-10 דקות או עד שהוא מסמיך מעט.
- מתבלים את הרוטב במלח לפי הטעם.
- מסננים את הספגטי ומוסיפים אותו לרוטב. מערבבים עד שהספגטי מצופה ברוטב (מומלץ לנער לשם כך את המחבת במקום לערבב).
- מגישים את הספגטי בקערית, ומעליה מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה (לא חובה).
הערות למתכון
טיפים להכנה
השתמשו בשמן זית איכותי להכנת הרוטב
השתמשו בפילה אנשובי בשמן זית
אם אתם משתמשים בעגבניות חתוכות משומרות, הקפידו לנקז את עודפי הנוזלים
הערות: לטבעונים וצמחונים:
במקום פילה אנשובי, השתמשו בזיתים פרוסים לטעם דומה.
או לחליפין, ניתן לוותר על האנשובי לחלוטין.
שימו לב שהערכים התזונתיים הנ"ל מבוססים על המתכון כמפורט, עם כל הכמויות שניתנו. אם המתכון ישונה בדרך כלשהי, גם הערכים התזונתיים ישתנו. מומלץ תמיד להתייחס למידע התזונתי המסופק על ידי המותגים הספציפיים של מרכיבים המשמשים כדי להבטיח ערכים מדויקים.
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
- ערכים תזונתיים של מנה
- 125
- פר מנה
- קלוריות
- 160
- שומן
- 14.5 גרמים
- פחמימות
- 7.5 גרמים
- חלבון
- 1.65 גרמים