מרכיבים:
2 חבילות סקיני פסטה שיבולת בצורת פטוצ׳יני – לסנן את המים ולהקפיץ כמה דקות במחבת עם מעט שמן.
1 כף (15 גרם) חמאה מופחתת שומן
120 מ״ל (1/2) כוס שמנת לבישול 9%
50 גרם (1/2) חבילה ערמונים קצוצים בואקום
1 בצל קצוץ
1-2 שיני שום כתושות
מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ואגוז מוסקט
4-5 (10 גרם) פקאנים
עלי מרווה/ טימין קצוצים להגשה
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1 כף סקיני סוכר של סקיני פסטה
אופן ההכנה:
דלעת מקורמלת: מחממים תנור ל200 מעלות. חותכים את הדלעת, ללא קליפה, לקוביות . ומפזרים סקיני סוכר ותרסיס שמן. צולים בתנור כ-15 דקות או עד שהדלעת מתקרמלת.
לרוטב: מחממים חמאה ומוסיפים בצל קצוץ ושום מגורד. מטגנים כמה דקות עד שהבצל מתרככך. ניתן להוסיף מעט מים (כמו בישול ריזוטו) עד שהבצל הופך למרקם ריבתי מעט.
מוסיפים את הערמונים, השמנת, התבלינים והסקיני פסטה שיבולת פטוצ׳יני ומבשלים 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים קצת. מוסיפים את קוביות הדלעת וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהרוטב עוטף את הפסטה. להגשה מוסיפים עלי מרווה קצוצים ופקאנים. ניתו להוסיף גבינת ריקוטה או פרמזן לפני ההגשה. בתאבון
ערכים למנה מתוך 2
272 קלוריות
14 גרם שומן
31 גרם פחמימות
מתוכם 6 גרם סיבים
3 גרם שומן