מצרכים ל – 3 מנות
• תבנית פיירקס בגודל כ - 30*25 ס"מ
• 3 חבילות סקיני פסטה בצורת פטוצ'יני
• 20-25 עגבניות שרי שלמות
• 250 גרם גבינת פטה 5%
• מלח ים אטלנטי
• 1/4 כפית פלפל שחור
• 1 כפית אורגנו יבש
• להגשה: 50 גרם גבינת פטה 5% + עגבנייה טרייה רכה
אופן הכנה
1. שמים את כל השקיות של הסקיני פסטה במסננת ושוטפים תחת ברז מים קרים. מניחים בצד עד לשימוש.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
3. שמים במרכז תבנית האפייה את גבינת הפטה ומסביב את העגבניות.
4. מפזרים מעל מלח ים אטלנטי, פלפל שחור ואורגנו.
5. אופים 25-30 דקות או עד שהעגבניות נראות צלויות וזהובות והפטה מזהיבה גם היא.
6. מוציאים מהתנור ומועכים עם מזלג את העגבניות והפטה.
7. מוסיפים את הסקיני פסטה לחגיגה.
8. מפזרים מעל עוד גבינת פטה שמפוררים עם הידיים, סוחטים מעל זרעי עגבנייה ומגישים מייד.