המתכון הזה של סקיני פסטה בצורת פנה (קונג'אק או שיבולת שועל) עם רוטב עגבניות הוא וריאציה חדשנית למנה איטלקית קלאסית, מחממת לב וטעימה. השימוש באטריות קונג'אק מנגיש את המנה הזו לדוגלים בתזונה דלת פחמימות ולנמנעים מגלוטן, בעוד שרוטב העגבניות מוסיף פרץ של טעם. המנה הזו היא פרווה ולכן יכולה להיות אופציה מצוינת כתוספת למנה בשרית בארוחה כשרה.
מתכון סקיני פסטה בצורת פנה עם רוטב עגבניות
דורג 5.0 ב כוכבים ע"י 1 גולשים
קטגוריה
פסטה
מנות
2
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
20 דקות
קלוריות
170
מנה מפנקת ומזינה בעלת איזון טעמים מושלם.
רכיבים
-
400 גרם אטריות פנה של סקיני פסטה
- 1 קופסת עגבניות (400 גרם) חתוכות לקוביות
- 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים לקישוט
הוראות הכנה
שוטפים את אטריות הסקיני פסטה במים קרים למשך 2 דקות.
- מסננים היטב את האטריות ומניחים אותן בצד.
- חותכים את הבצל לקוביות וכותשים את שיני השום.
- בקערה קטנה מערבבים את קוביות העגבניות המשומרות עם האורגנו המיובש עד שהם מתאחדים היטב.
- במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
- מוסיפים את קוביות הבצל והשום הכתוש ומאדים 2-3 דקות עד שהבצל מקבל גוון שקוף.
- יוצקים למחבת את קוביות השימורים של העגבניות והאורגנו המיובש ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
- מבשלים עוד 10-15 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את אטריות הסקיני פסטה למחבת ומקפיצים אותן עם הרוטב עד שהכל מתאחד היטב.
- מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהאטריות מתחממות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים חם ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.
הערות למתכון
המנה הזו נהדרת בפני עצמה ויכולה גם להיות מוגשת לצד ירקות צלויים, סלט ירקות מעורב או כתוספת למנה בשרית.
גודל הגשה מומלץ
מתכון זה מכיל 2 מנות, כאשר כל מנה הוא כ-200 גרם.
*הערכים בטבלה הינם חישוב של נתונים מתוויות היצרן ושקלול הנתונים בשילוב עם ערכים
ממחשבון הערכים באתר FOOD DICTIONARY.
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
- ערכים תזונתיים של מנה
- מנת הגשה כ-200 גרם
- פר מנה
- קלוריות
- 170
- שומן
- 10 גרמים
- שומן רווי
- 1.4 גרמים
- פחמימות
- 15 גרמים
- סיבים תזונתיים
- 8 גרמים
- סוכר
- 3 גרמים
- חלבון
- 2.5 גרמים