המתכון לסקיני פסטה ברוטב פסטו מספק אלטרנטיבה קלילה ובריאה למנה האיטלקית הקלאסית והטוויסט החשוב הוא האפשרות ליהנות ממנה כמנה דלת פחמימות, ללא גלוטן וכשרה.. השילוב של אטריות הסקיני פסטה עם רוטב הפסטו הירוק והמרענן יוצר ארוחה טעימה ומשביעה.
מתכון – סקיני פסטה ברוטב פסטו
דורג 5.0 ב כוכבים ע"י 1 גולשים
קטגוריה
פסטה
מנות
2
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
15 דקות
קלוריות
475
שפים ותזונאים שותפים בדעתם שהמנה הזו מספקת מענה למגוון רחב פרוטוקולי תזונה, כולל אלה שומרי כשרות, תזונה נטולת גלוטן וגם למקפידים על צריכת פחמימות מדודה. בנוסף, השימוש בעשבי תיבול טריים ומרכיבים על בסיס צמחי הופך את המנה הזו למזינה וטעימה במיוחד.
רכיבים
-
200 גרם אטריות סקיני פסטה בצורת נודלס
- 100 גרם עלי בזיליקום טריים
- 50 גרם צנוברים
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (למנה פרווה או לרגישים ללקטוז – להחליף בגבינה על בסיס סויה)
- 2 שיני שום
- 40 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 100 גרם פטריות שמפיניון
הוראות הכנה
- שוטפים את אטריות הסקיני פסטה מתחת למים קרים למשך כ- 2 דקות.
- מסננים היטב את האטריות ומניחים אותן בצד.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה על אש בינונית במשך כמה דקות עד שהם מזהיבים וריחניים.
- שוטפים ומייבשים את עלי הבזיליקום.
- מגררים את גבינת הפרמזן (או גבינה על בסיס סויה) בעזרת פומפייה דקה.
- מנקים ופורסים את פטריות השמפיניון לחתיכות דקות.
- במעבד מזון מעבדים את עלי הבזיליקום, שיני השום הכתושות, הצנוברים הקלויים, גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה על בסיס סויה) ושמן זית כתית מעולה. מערבבים את התערובת עד שנוצר רוטב פסטו חלק וקרמי.
- במחבת גדולה, מוסיפים כף שמן זית ומקפיצים את הפטריות הפרוסות במשך 5 דקות עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את אטריות הסקיני פסטה למחבת ומערבבים אותן עם הפטריות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את רוטב הפסטו על תערובת אטריות הסקיני פסטה והפטריות ומערבבים עד שהרוטב מצפה את כל התערובת באופן אחיד.
- מבשלים עוד 2-3 דקות עד לחימום.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים חם ונהנים.
הערות למתכון
מפזרים מעל המנה מעט גבינת פרמזן מפוררת נוספת או גבינה על בסיס סויה, לתוספת טעם.
מגישים לצד ירקות צלויים או סלט ירקות מעורב לארוחה שלמה.
גודל הגשה מומלץ
מתכון זה מכיל 2 מנות, כאשר כל מנה היא כ-200 גרם.
*הערכים בטבלה הינם חישוב של נתונים מתוויות היצרן ושקלול הנתונים בשילוב עם ערכים
ממחשבון הערכים באתר FOOD DICTIONARY.
מרכיבים חלופיים
לאפשרויות טבעוניות וצמחוניות, פשוט החליפו את גבינת הפרמזן בחלופה ידידותית לטבעונים או השמיטו אותה לחלוטין.
לאנשים הרגישים ללקטוז, השתמשו בגבינה על בסיס סויה במקום גבינת פרמזן.
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
- ערכים תזונתיים של מנה
- מנת הגשה כ-200 גרם
- פר מנה
- קלוריות
- 475
- שומן
- 43.3 גרמים
- שומן רווי
- 8.2 גרמים
- כולסטרול
- 22 מיליגרמים
- פחמימות
- 6.5 גרמים
- סיבים תזונתיים
- 6.13 גרמים
- סוכר
- 1.6 גרמים
- חלבון
- 14.6 גרמים