המנה האיטלקית הקלאסית הזו ידועה ברוטב העגבניות החריף שלה, שהוא גם נועז וגם טעים. השילוב של חריפות העגבניות ופתיתי הפלפל האדום, המשלימים זה את זה - מה שהופך את המנה הזו לתענוג קולינרי אמיתי.
מתכון סקיני פסטה ארביאטה
דורג 5.0 ב כוכבים ע"י 1 גולשים
קטגוריה
פסטה
מנות
4
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
30 דקות
קלוריות
350
על ידי שימוש בסקיני פסטה במקום בפסטה מסורתית אנו שומרים על מנה דלת פחמימות ודלת קלוריות המתאימה להעדפות התזונתיות של כל אחד. אז בואו נצלול לתוך המתכון!
עם מתכון הפסטה ארביאטה הטעים והרב-תכליתי הזה תוכלו לענות על העדפות תזונתיות שונות מבלי לאבד את ההנאה בארוחה טעימה ומרחיבת לב. בתיאבון!
רכיבים
-
300 גרם סקיני פסטה בצורת נודלס
400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
-
100 גרם סקיני רוטב עגבניות
1 בצל בינוני (כ-150 גרם), קצוץ דק
2 שיני שום (כ-10 גרם) טחונות
1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לפי הטעם)
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית בזיליקום מיובש
מלח ופלפל, לפי הטעם
30 גרם שמן זית
150 גרם פטריות (קרמיני או שיטאקי).
גבינת פרמזן טרייה מגוררת
הוראות הכנה
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף (כ-5 דקות).
מוסיפים את פתיתי השום והפלפל האדום, ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את הפטריות למחבת ומבשלים עד שהן מוכנות (7-5 דקות).
מוסיפים את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, האורגנו, הבזיליקום, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
מבשלים את הרוטב על אש נמוכה במשך 20 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
בזמן שהרוטב רותח מכינים את הסקיני פסטה לפי ההוראות על האריזה.
מוסיפים את האטריות המבושלות למחבת ומערבבים עד שהן מכוסות ברוטב באופן אחיד.
מפזרים מעל את הפרמזן ומניחים לה להימס מעט לפני ההגשה.
הערות למתכון
טיפים להכנה:
שוטפים את הסקיני פסטה במים קרים ומסננים היטב.
מטגנים את האטריות במחבת על אש בינונית כדי לסלק שאריות לחות.
טיפים להגשה:
מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים חם.
מגישים עם סלט ירוק או ירקות מאודים לקבלת ארוחה מאוזנת.
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
- ערכים תזונתיים של מנה
- מנת הגשה (1/4 מהמתכון)
- פר מנה
- קלוריות
- 350
- חלבון
- 20 גרמים
- פחמימות
- 15 גרמים
- סיבים תזונתיים
- 4 גרמים
- שומן
- 20 גרמים