מצרכים:
שקית סקיני פסטה בצורת פטוצ׳יני שיבולת שועל
50 גרם חמאה
4-5 עלי מרווה
2 כפות מים
זרעי עגבנייה טריה
כף שמן זית
חלמון
50 גרם פרמז׳ן מגורד
אופן הכנה:
במחבת בינונית שעדיין לא חוממה מניחים את החמאה, עלי המרווה, המים והזרעים. מחממים על להבה בינונית ומערבבים לעיתים תכופות על ידי ניעור.
בנתיים מוציאים את המים משקית הפסטה.
כשהחמאה נמסה ובמחבת נוצרת אמולסיה קרמית וחלקה מוסיפים את הפסטה ומנערים במשך 2-3 דקות עד שהפסטה מתחממת ומתכסה כולה ברוטב.
במחבת נפרדת שמים את שמן הזית ועליו את החלמון, על מנת שהחלמון יוכל להתנתק בקלות. מבשלים במשך 2 דקות כשהוא עדיין רך ונוזלי מבפנים.
מעבירים את הפסטה לצלחת, מניחים במרכזה את החלמון, מפזרים פרמז׳ן מלמעלה ומערבבים היטב. בתיאבון