המתכון שלנו לפסטה סופר פשוטה עם עגבניות ושמנת, מבוססת על סקיני פסטה.
המנה המענגת הזו משלבת את הטעמים העשירים של רוטב עגבניות עם מרקם קרמי וקטיפתי מפנק ועם זאת מרגישה קלילה בחך.
מתכון סקיני פסטה עגבניות ושמנת
דורג 4.0 ב כוכבים ע"י 2 גולשים
קטגוריה
פסטה
מנות
4
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
25 דקות
קלוריות
300
מה שמייחד את המתכון הזה משאר מנות הפסטה הוא פשטות הכנתו, מבלי להתפשר על עומק הטעם או הקרמיות המשביעה.
הסקיני פסטה מספקת אלטרנטיבה דלת פחמימות וקלוריות לפסטה המסורתית, מה שהופך את המנה הזו מתאימה להעדפות התזונתיות של כל אחד.
רכיבים
-
300 גרם סקיני פסטה בצורת פטוצ'יני
400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
-
120 גרם סקיני רוטב עגבניות.
1 בצל בינוני (כ-150 גרם) קצוץ דק
2 שיני שום (כ-10 גרם) טחונות
1/2 כפית בזיליקום מיובש
1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל, לפי הטעם
30 גרם שמן זית
240 גרם חלב שקדים או חלב סויה לא ממותק
150 גרם פטריות (כמו קרמיני או שיטאקי)
100 גרם גבינה מגורדת
הוראות הכנה
. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהפוך לשקוף (כ-5 דקות).
מוסיפים את השום ומאדים דקה נוספת.
מוסיפים את הפטריות למחבת ומבשלים עד שהן מוכנות (7-5 דקות).
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רוטב העגבניות, הבזיליקום, האורגנו, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד להשגת בלילה אחידה.
מבשלים את הרוטב על אש נמוכה במשך 10 דקות תוך בחישה מדי פעם.
בזמן שהרוטב רותח מכינים את הסקיני פסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב את חלב השקדים או חלב הסויה, תוך התאמת האש לשמירה על רתיחה עדינה.
מוסיפים את האטריות המבושלות למחבת, מערבבים עד שהרוטב יכסה אותן בצורה אחידה.
מפזרים את הגבינה על המנה ומניחים לה להימס מעט לפני ההגשה.
הערות למתכון
טיפים להכנה:
שוטפים את הסקיני פסטה במים קרים ומסננים היטב.
מטגנים את האטריות במחבת על אש בינונית כדי לסלק שאריות לחות.
טיפים להגשה:
מקשטים בעלי בזיליקום טריים או בפטרוזיליה ומגישים חם.
מגישים עם סלט ירוק או ירקות מאודים לקבלת ארוחה מאוזנת.
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
- ערכים תזונתיים של מנה
- מנת הגשה (1/4 מהמתכון)
- פר מנה
- קלוריות
- 300
- חלבון
- 18 גרמים
- פחמימות
- 17 גרמים
- סיבים תזונתיים
- 4 גרמים
- שומן
- 19 גרמים