מצרכים למנה אישית:
150 גרם סלמון חתוך לקוביות
1-2 כפות שמן זית
1/2 בצל חתוך לריבועים
2 שיני שום כתושות
1/2 סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
125 מ״ל שמנת לבישול 9% / שמנת צמחית
1 שקית סקיני פסטה שיבולת שועל/ קונגאק בצורת פטוצ'יני
חופן צנוברים
1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה אך מוסיף המון טעם)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
אופן הכנה:
1.נכין את הסלמון: נתבל את חתיכות הדג במלח ופלפל. נחמם מחבת, נוסיף את הסלמון ונצרוב מכל צד עד שיזוף. (אין צורך בשמן – הדג מוציא שומן) נעביר לצלחת.
2.באותה מחבת נחמם 1-2 כפות שמן זית, נוסיף את הבצל ונטגן 2-3 דקות עד שקיפות. נוסיף את השום והפטריות ונבשל 1-2 דקות עד שהפטריות מעט מצטמקות ומקבלות צבע ככה.
3.נוסיף את השמנת לבישול והתבלינים ונביא לרתיחה. נערבב.
4.נשטוף את היטב את הסקיני פסטה, נסנן מנוזלים ונוסיף למחבת. נבשל כדקה.
5.נוסיף את הסלמון, נערבב, נטעם ונתקן תיבול אם יש צורך
6.נעביר לצלחת יפה ונוסיף מעל את הצנוברים