נבדק ונערך ע"י: הדס לפידות תזונאית קלינית, Skinny Pasta
הקונג'אק – צמח שגדל בדרום-מזרח אסיה – זכה למקום של כבוד במטבח היפני. פקעותיו העשירות בעמילן משמשות בארצות אלה להכנת קמח עשיר בסיבים וכתחליף לג'לטין - הפקעת עשירה בסיב מסיס בשם גלוקומנן. סיבים מסיסים עוזרים בהפחתת רמות הגלוקוז והכולסטרול בדם. הסיבים מתרחבים עד פי 17 כשהם סופחים אליהם מים, הם לוחצים על דפנות המעי וגורמים להפרשת הורמונים המעודדים שובע.
האינדקס הגליקמי של הקונג'אק הינו 0 ומכאן שכשאר משלבים אותו בארוחות הוא מפחית את העומס הגליקמי של אותה ארוחה.
הקונג'אק דל בקלוריות, ולפיכך אומץ במהירות גם על ידי עולם הבריאות ותוספי התזונה המערבי כמרכיב ביצירת מזון בעל דחיסות קלורית נמוכה יותר או כתוסף תזונה המיועד לעזור בתהליכי הרזיה ולהסדרת העיכול . במקביל, יש לו תפקיד משמעותי ברפואה הסינית והיפנית המסורתית.
כל יתרונות הקונג'אק
בין היתרונות הבריאותיים הרבים של הקונג'אק:
טיפול בסוכרת: מחקרים העלו כי שילוב של גלוקומנן וג'ינסנג משפר את הטיפול בסוכרת מסוג 2. הסיבים בתפריט תרמו להורדת בהמוגלובין המסוכרר.
סיוע לירידה במשקל: שוב – הסיבים התזונתיים המסיסים מסייעים להוריד משקל כתוסף תזונה משום שהם יוצרים תחושת שובע, ושצורכים אותם כחלק מתזונה מאוזנת מבוקרת קלוריות. הגלוקומנן מסייע לתחושת השובע לאורך זמן גם בכך שהוא מאט את קצב ההתרוקנות של מערכת העיכול.
הורדת כולסטרול: הסיבים המסיסים במים מסייעים להפחית את רמת הכולסטרול הכולל ברמה טובה, וגם את "הכולסטרול הרע" (LDL) .
מניעת עצירות: תוסף גלוקומנן מסייע לפעולת המעיים ומונע עצירות (כולל אצל ילדים ואצל נשים בהיריון).
עור בריא: הגלוקומנן נמצא במחקרים כיעיל לטיפול באקנה ולצורך שיפור בריאות העור באופן כללי. כמו כן נמצא כי הוא מסייע לרפא פצעים במהירות רבה יותר.
האם יש לקונג'אק תופעות לוואי?
כמו לכל מזון, גם לקונג'אק יכולות להיות תופעות לוואי, אך הוא אינו מסוכן אם הוא נצרך בכמויות הנכונות. לנשים בהיריון מומלץ שלא לצרוך אותו בכמויות גדולות מדי כדי לא להוסיף עוד הכבדה על הקיבה. מומלץ לשלב לפחות 2 כוסות מים כשאר צורכים קונג'אק.
אטריות קונג'אק
כמזון משביע שמהווה תחליף גם לקמח הרגיל וגם לג'לטין כממצק – אחת הדרכים הפופולריות ביותר במזרח הרחוק לצרוך אותו היא באמצעות אטריות שיראטאקי. אלה מומלצות גם לסובלים מגלוטן וכאמצעי נהדר לצרוך מזון דל פחמימות עם מעט מאוד קלוריות ובלי שומן. האטריות, וה"סקיני פסטה", העשויות מקמח הקונג'אק, מהוות תחליף מעולה לנודלס, ספגטי, אורז ותפוחי אדמה. הסקיני פסטה באה בצורת נודלס, פטוצ'יני, ספגטי, פנה, פתיתים, והם קיימים במארזים בגודל משתנה.
הסקיני פסטה – פסטת הפלאים שהופיעה אצלנו ב-2014 - מהווה פתרון מושלם לארוחה משביעה וטעימה ללא סוכר וללא גלוטן, עם 0% שומן ורק 9 קלוריות. בשקית סקיני פסטה 270 גרם לפני סינון (200 גרם לאחר סינון) יש 6 גרם סיבים תזונתיים, ולפיכך מומלץ לשתות כוס מים אחת לפחות לפני הארוחה. היות שהיא לא מכילה סוכר, גלוטן ושומן ומכילה 0% חלבון ורק חצי גרם פחמימות – היא בעלת ערך גליקמי נמוך במיוחד ואידיאלית גם לצמחונים, לטבעונים ולנגמלים מסוכר ומפחמימות ממכרות (דיאטת פחמימות, דיאטת סוכר וגלוטן, דיאטת כולסטרול ושומן), למפרידים בין חלבון לפחמימה, ולכל סופרי הנקודות או הקלוריות. היות שאין בה קמח או גלוטן – היא אידיאלית גם לסובלים מצליאק.
הסקיני פסטה מיוצרת בטכנולוגיה חדשנית תחת תקנים בינלאומיים מחמירים, ביניהם של משרד הבריאות והמזון האמריקני (FDA), וחוק בטיחות המזון של האיחוד האירופי (IFS).
כחלק מתהליך הייצור שלה, הסקיני פסטה עברה בישול ראשוני והיא מוכנה לאכילה ב-2 דקות, כתוספת לסלט, לפשטידה, למרק, לבשר והעוף, לדג וגם כמנה אחרונה. היא מגיעה בחמש צורות: נודלס, פטוצ'יני, ספגטי, פנה ופתיתים. למעשה, היא לא מצריכה בישול אלא די בחימום במחבת כדי שתהיה מוכנה לאכילה. היות שהפסטה כמעט נטולת טעם, היא מקבלת באהבה כל רוטב שתוסיפו לה, שמן זית ושום, עם ירקות מוקפצים בתיבול, ועוד כראות עיניכם וטעמכם.
הסקיני פסטה נמכרת בחבילות של 270 גרם שמספיקות למנה אחת, וכן באריזות חיסכון משפחתיות של 30 יחידות.
לסיכום
בין אם אתם מתכוונים לעשות דיאטה קטוגנית או פשוט רוצים להפחית את מספר הפחמימות בארוחות שלכם – מוצרים שעשוים מקמח הקונג'אק בכלל והסקיני פסטה בפרט יכולים להוות את הפתרון האולטימטיבי מבחינתכם. המוצר עתיר סיבים תזונתיים ולא מכיל פחמימות. חשוב לזכור לשתות עם הצריכה שלו הרבה מים – הדבר יסייע לכם לחוש שובע למשך זמן ארוך יותר.